Posted on Leave a comment

Как са изработени нашите материали

Неведнъж сме казвали, че основната философия, която движи Керът е вярата в децата. Тя се изразява в това да не поставяме ограничения върху възможностите, които да предлагаме, да подхождаме с интерес към детските дейности и интереси и да сме уверени, че децата са изначално добри, внимателни и любознателни.

Този наш начин на мислене се изразява както чрез информацията в нашите материали, така и във външния им вид и във всяка стъпка от изработката и опаковката им.

Знанията, които влагаме в нашите карти са водещи. Ние целим да даваме интересна информация на децата, като в същото време да развием и мисленето, паметта и възприятията им. Всеки материал дава възможности за работа по начин, адекватен за конкретната възраст, интереси и умения на детето. Картите с животни, например, могат да се използват още през първата година, за да се показват на детето реалистични изображения на всевъзможни животни. А защо не и да подсказвате „как прави това животно“? В следващ етап вече можете да назовавате животните с техните имена, да ги търсите върху легендата или да ги сортирате по различни признаци. Когато малките любопитковци пораснат, те с интерес ще слушат как им четете текста от картите и ще опитват да познаят за кое животно става въпрос. А когато детето Ви усвои четенето, то може вече съвсем самостоятелно да работи с материала и дори да открива свои уникални начини на работа с картите. По подобен начин могат да се използват и другите ни материали, за да развиват знанията и уменията на Вашите деца.

Често ни питат дали нашите карти са ламинирани. Отговорът е, че не са и това не е случайно.

Досегът до естествени материали като хартията, която използваме за нашите карти, спомага по-доброто възприемане на материала. Тактилното усещане от хартията, дървото и памучния плат е много по-приятно от това от найлона, пластмасата  и полиестера. Това е и причината децата да могат да играят дълго време с дървените играчки, а пластмасовите да омръзват.

Ламинирането, също така, внушава, че към детето се подхожда с недоверие и то най-често е продиктувано от това, че „то е още малко“. Ние искрено вярваме в децата и знаем, че когато към тях се подходи с увереност, те откликват със съобразителност.

И не на последно място, картите са направени от висококачествен плътен картон (с плътност над 300гр), за да могат да бъдат използвани години наред. На допир те са нещо по-различно от принтерната хартия, например. Плътността, изчистеният външен вид и висококачественото изображение правят всяка карта нещо значимо в очите дори на най-малките деца. Тя става нещо, което те искат да запазят.

Много мислехме за това как да се съхраняват картите. Искахме да намерим нещо, което да ги направи специални, като в същото време да е дълготрайно. Почти случайно се роди идеята за торбичките, но те бързо станаха най-естественото продължение на картите. Изработени са от памучен плат и са в красиви цветове – стараем се цветът да е различен за всеки отделен материал.

Картонената кутийка, в която Вашето дете получава материалите от Керът също има своята история и смисъл. Не искахме кутийка, която да пасва точно на всяко „тесте“ карти. Искахме тя да дава пространство и усещане за „преживяване“, когато бъде отворена. Надяваме се, че, ако сте отваряли кутийка от Керът, сте усещали именно това.

Не можем да скрием, че истински харесваме нашите продукти. Всеки един е плод на много усилия, мислене и прекрояване, докато не се получи именно онова, което сме си представяли…а често и нещо много по-хубаво. Създаваме нещо оригинално, различно и най-вече смислено и полезно. Радваме се, че можем да го споделим с Вас!

Вашият коментар