Posted on Leave a comment

Пътуваща Луна в практиката на Вероника Янкова

Казвам се Вероника Янкова. Завършила съм Педагогика на обучението по изобразително изкуство във Великотърновкия университет „Св.Св.Кирил и Методий“ и графика в Национлната Художествена Академия, София. Близо две години имам щастието да работя в екипа на Детската къща и да се потопя във вълшебния детски свят. Заедно с децата рисуваме и се учим взаимно. Вдъхновяващо е за мен като човек и творец да наблюдавам децата как играят, учат, творят и възприемат света.

Образователните карти са много полезен инструмент в ранното детско развитие. Картите “ Пътуваща луна“ са любими както на мен, така и на децата. Хубаво е, че са универсални и децата им намират много приложения. От това да разказват истории по тях, да правят сюжетни рисунки, да упражяват речевите си умения, да рабоят в екип, да решават проблеми и да развиват въображението си.

Срещата с “ Пътуваща луна“ винаги е интересна и вълшебна. Децата измислят сюжети, в които трябва да се решават конфликти, да се вземат важни решения, които биха им помогнали, ако те сами се сблъскат с подобна ситуация. Развиват критично мислене и способност за разрешаване на проблеми. Историите, които се раждат, стимулират вродената детска склонност към изследване и креативност. В нашата група винаги будят интерес с красивите илюстрации и с това, че са отворени за интерпретация.

Естетиката е много важна за работа ни, затова подбираме винаги качествени и красиви материали, които да отговарят на нуждате и интересите на групата. „Пътуваща луна“ е богатство за деца и възрастни, в което можеш да пътуваш, да твориш, да играеш, да се изразяваш, да намериш себе си и другия.

Вероника, Благодарим ти!

Вашият коментар