Създателите на Carrot

Мисията на Симона  и Крум Крумови, създателите на Carrot, е да помогнат на семействата да дадат най-добрия старт на децата си. Те знаят, че ключът за това е родителите да развиват уменията и любопитството на децата още от най-ранна възраст. Крум и Симона са открили как да ги подкрепят и насърчат по този път.

Симона е филолог и педагог по образование, а Крум – психолог и психотерапевт. Имат дългогодишен професионален опит в работа с деца в различни възрасти, включително деца от различни социални групи и със специални образователни нужди. В това да развиват потенциала на децата намират своето призвание, което им дава смисъл и посока.

Но когато преди три години се ражда синът им Николай, работата за Симона и Крум се превръща в лична кауза. Започват да прилагат своя опит и знания при отглеждането и възпитанието на Николай и виждат колко ползи носи това да подходиш към детето като личност още от самото начало, без да го подценяваш. С течение на времето интересът на сина им към света расте и двамата започват да търсят образователни материали, които да му помогнат да се развива. Не успяват да намерят български продукти, подходящи за неговата възрастова група, и това ги мотивира да започнат да ги създадат сами.

Скоро техни познати и колеги започват да проявяват интерес към материалите, които Крум и Симона са измислили за сина си. Двамата осъзнават колко много родители всъщност искат да развиват децата си, но не разполагат с подходящите инструменти за това. Така, в края на 2017 година, решават да направят своите материали достъпни и за други семейства и основават Издателство Carrot.